marți, 6 octombrie 2009

"Fereste-te sa iubesti un pervers"

Plimbandu-ma intr-o seara prin Mall cu un prieten am intrat intr-o librarie in care acesta a descoperit o carte care mi-a suscitat interesul si curiozitatea...da...tocmai el a ales-o...un barbat..ironie,nu?!
Am inceput sa citesc si parca am avut un deja-vu...intalnisem si eu perversi de genul celor descrisi in aceasta carte...sigur descrerea difera de la caz la caz....e desigur personalzata functie de individ...insa unele trasaturi de baza sunt aceleasi...si o sa vi le impartasesc printr-o serie de citate pe care le-am considerat eu reperezentative si pe care le-am recunoscut pe baza a ceea ce am intalnit, selectate ...cu intentia de a ajuta si alte femei sa evite acesti barbati...
La inceput trebuie sa stabilim o legenda pentru a intelege despre ce se vorbeste,astfel autoarea (Veronique Moraldi) a stabilit niste prescurtari semnificand cate o varianta a aceluiasi 'pervers':
- PV: Pervertus Vulgaris
- PB: Pervertus Banalus
- PO: Pervertus Ordinarius
- PE: Pervertus Extraordinarius

Cap. 1 Perversul si strategia lui: punerea la punct a influientei

" Este barbatul ideal. Traiesti un vis. Te cotropeste, se instaleaza foarte repede in viata ta. Te rapeste. Esti rapita! In realitate, e un invadator...Vei mai vedea arareori lumina soarelui si culoarea cerului."
" PV are nevoie sa se agate precum o banda adeziva de scotch..Un scotch cu doua fete, ca sa se dezlipeasca si sa relipeasca altundeva, daca asa socoteste el necesar!"
Gasirea puntului slab: o munca de subminare
Regula nr.1: Semnele precursoare. Cand apar trebuie sa fii foarte vigilenta
" Da exista foarte repede semne precursoare. Iti sar in ochi dar nu vrei sa vezi semnalele astea de alarma, aceste mici evenimente aparent lipsite de gravitate si care insa iti vor ramane intiparite in minte cu o precizie de-a dreptul nesanatoasa."
Regula nr.2: Nu-ti astupa niciodata urechile
" Un PB deghizat in Fat-Frumos spune tot si o spune foarte repede, inca din primele momente. Atunci, da-ti osteneala sa-l asculti si sa pricepi cu adevarat insemnatatea a ceea ce auzi. Atentie, daca refuzi sa-ti crezi urechilor, dupa cum se spune, o sa dai cu capul drept in zid!"..din experienta proprie: cand iti spune ca nu ii place cum te imbraci, ca esti prea mica de statura..fata de el..care e un superman si are dreptul la o superwoman...dar te tolereaza docamdata asa cum esti neavand alta alternativa mai buna...si ar trebui sa fii mandra de atentia pe care ti-o acorda...FUGI...repede si nu te mai uita in urma!
"Perversului PV ii plac femeile blande, ca tine. Nu-i plac prietenele tale cele lipsite de complexe in fata barbatilor."
Bietul om!..."PO nu conteneste sa-ti faca mereu aceeasi figura!Cea prin care incearca sa te induioseze asupra tuturor momentelor dureroase de rascruce din viata lui, pe tine care esti un soi de Maica Tereza...PO stie cum sa se foloseasca de instinctul tau matern. Stie din instinct cum sa procedeze!"

Va urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu