marți, 6 octombrie 2009

"Fereste-te sa iubesti un pervers" - partea a II-a

Sa continuam incursiunea in lumea 'perversului" si a metodelor sale de a subjuga...

Descurajarea: o intreaga arta!

"Perversul mediu nu te va incuraja niciodata sa faci ceva ce pe tine te-ar putea elibera, iar pe el l-ar costa. Ba dimpotriva, in pozitie de asteptare, el nu se compromite, pentru ca lucrurile s-ar putea schimba in avantajul lui...Caci el stie foarte bine sa astepte sa treaca furtuna fara sa cedeze teren."

Perversul in viata de zi cu zi:

"PV actioneaza, in viata de zi cu zi, prin lucruri marunte - care pot parea extrem de nesemnificative luate separat, dar care nu sunt - azi o minciuna banala, maine o mica manipulare, mai apoi o marunta lipsa de respect..."
"Parerea psihologului: perversul se teme in cel mai inalt grad de desconsiderarea de sine."..."Nu-ti face griji pentru el, se va duce in alta parte ca s-o ia nevinovat de la capat. Lucrul crucial pentru el este de a regasi pe cineva care-l va cautiona iarasi, care va crede iarasi in sinceritatea lui, ceea ce nu mai e posibil cu tine, careia i-a aratat tot ce poate. Asadar ,adio!
Cu toate acestea, perversul iluzionist va incerca pana la capat sa-si reinceapa numarul cu tine ori de cate ori va avea prilejul."
"Intr-adevar, perversul are o capacitate de argumentare iesita din comun. are intotdeauna un motiv serios de justificare pentru ce te-a facut sa suporti...Motivele, argumentele lui se imbina perfect...Daca el exceleaza in arta de a intoarce orice situatie in avantajul lui, este pentru ca are o capacitate de reactie iesita din comun. Creierul lui functioneaza cu viteza luminii (pe cand al tau doar cu viteza sunetului), mai ales in ce priveste detaliile practice.
Trebuie sa recunoastem ca atunci cand se lanseaza intr-o demonstratie, omul da dovada de stil, de ritm, de intonatii si de atitudini pe masura, pe scurt, toate caracteristicile virtuozitatii tehnice. Totul, bine impachetat, ofera toate aparentele veridicitatii. Dumnezeule mare, cat de mult se poate cineva increde in ce enunta acest om, cat de mult poate cadea cineva sub farmecul acestui orator! Cat ne convine acest lucru!...Dar e de ajuns sa facem a posteriori o analiza serioasa si nimic nu mai sta in picioare, frumoasa constructie se prabuseste. E doar carton presat, la fel ca materia din care e facut omul cu pricina."
"In rezumat, ai inteles deja, cu un PE trebuie sa fii in permanenta in garda, ca sa incerci sa reperezi unde se situeaza manipularea sau denaturarea faptelor."

Campioana tolerantei:
"PV nu se priveaza nicidecum de placerea de a-ti atrage atentia asupra a cat de mult de-ai schimbat fata de cum era fata pe care a intalnit-o el candva." (auzita deja...si totul datorita influientei sale benefice..)
"Se foloseste de farmecul si de seductia sa pentru a urca treptele societatii, lasand in urma lui, ca o trena 'femei moarte, dar inca vii', golite de substanta, carora le va fi foarte greu sa-si mai revina"
"Omul e subtil, sa nu uitam acest lucru..."
Parerea psihologului: "Totul pleaca dintr-o buna intentie, acest inceput de manipulare a celuilalt, dar atentie...el este mai abil decat tine si va recupera rapid siuatia in folosul lui!"

Dragostea, sau perversul si femeile

"Nu uita nicioadata lucrul asta: e frumos, e seducator, e un tip atasant, dar e un frumos monstru."
"PV te iubeste arareori, dar iti da prilejul nesperat de a-l iubi tu pe el"...Justificatia pe care eu am primit-o fiind " e frumos sa simti"....si el m-a facut sa simt frumos...oo daaa...trebuie sa-i fiu vesnic recunoscatoare!
Dintr-o lista intreaga de lucruri care nu le plac de obicei perversilor o sa aleg cele pe care le-am observat eu la ultimul pervers pe care l-am intalnit:
- Nu-i place sa primeasca prieteni acasa (era prea mare dezordinea...pana am facut eu curat..ca deh...sunt fata buna.. chiar buna de sotie, dar l-as obliga la amante!)
- Nu-i place sa se ocupe de gospodarie; spune ca nu pentru asta s-a nascut (mai rau a zis ca pentru asta se pot aduce ajutoare...el fiind un aristocrat se intelege...un fin ganditor..munci de astea injositoare sunt pentru plebei!)
- Nu-i place sa mestereasca prin casa (isi canalizeaza energia creatoare spre chestii intelectuale...normal e un intelectual fin..gandeste strategii..fel de fel..)
- Nu-i plac pisicile (a mea in special..)...le tolereaza totusi..da' cat sa se joace cu ele...mai mult nu!( fiind un jucaus dragalas...ii plac jocurile de mai multe feluri...se intelege..)
- Nu-i plac cainii
- Nu-i plac copiii (doar daca sunt ai lui..si atunci din obligatie si normal pentru a vedea cum isi poate exercita influienta asupra lor...ca niste mici jucarii..ca de schimbat pampersi angajeaza bone..)
- Nu-i plac membrii familiei tale (au probleme..) dar ii tolereaza si evita prezenta lor pe cat posibil (in vizita la ai mei acasa: hai sa mergem...cat mai stam?!hai..hai..)

Nevasta-mea (sau prietena) e grozava!

"Ii place ca ea sa fie frumoasa si sexy, sa fie privita.
Ii place titlul ei, daca are vreunul; se serveste de el face uz de acest lucru.
Ii place sa-i absoarba calitatile, pentru ca ele sa se rasfranga asupra lui si sa devina ale lui.O recunoastere sociala il pune atat de mult in valoare pe el
Exista lucruri care ii convin cand iese in lume si lucruri care ii convin la el acasa. Bine bine, da pana la urma cine e stapan aici?"

Femeia-obiect sau femeile "asta e ce-mi place mie"

" Inutil sa incerci sa te faci iubita de un pervers. Daca te atasezi de el, dai cu capul drept in zid. Inseamna prabusirea asigurata. Pentru el nu esti decat un singur lucru, e limpede, esti doar un obiect."
" De altfel, va schimba obiectul cu mare usurinta de indata ce nu ii mai esti de folos" (pentru ca are nevoie sa isi valideze valoarea...sa isi vindece orgoliul ranit in incercarea de a prosti pe altele inaintea mea...dar care au fost..si sunt...mai destepte si i-au dat cu flit!)
" Figura pe care PE i-a facut-o alteia ti-o va face si tie, apoi o va reincepe in alta parte. E lege universala si imuabila" (in cazul meu se verifica deja...la nici doua zile dupa ce mi-am luat lucrurile din casa lui..si la nici doua saptamani de la intoarcere din minunata vacanta petrecuta impreuna..)

Perversul face o escapada
"Al meu a plecat de acasa vreo trei luni, zicea ca e depresiv.
Al tau te cheama ca sa-ti spuna: 'Iti poti gasi un prieten, daca vrei!'( al meu chiar asa mi-a spus...cata generozitate..!)"
"Pentru ca e un pervers iti anunta totul dinainte, dar nu te previne. El actioneaza intotdeauna cu discretie" (asa se asigura ca nu-l poti acuza ca te-a mintit si ca poate dormi linistit..omu' e cinstit...daca tu esti naiva..nu-ti face promisiuni, nu-ti ofera iluzii, ti le faci singura!)
"In fond, numitul PE fuge de sine insusi. Planeta numara cu miile barbati amatori de escapade, dar nu toti sunt perversi. Diferenta consta in modul in care cutare ins face o escapada si, mai ales, in ce masura te va determina si pe tine sa faci ceva. Te va conduce pe cai care nu ti se potrivesc. Ti-am mai spus-o, vei ajunge sa faci lucruri incredibile de care nu te-ai fi crezut in stare"

Va urma..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu