joi, 8 octombrie 2009

Fereste-te sa iubesti un pervers - partea a IV-a

Sa continuam...

Cap. 3 Despartirea

" Erai o femeie aflata sub influienta. Astazi, influienta a incetat, magia nu mai opereaza. Dupa tot acest timp, si intr-un mod atat de subtil, el nu intelege. Atunci, pentru a se sustrage acelei culpabilitati de care fuge ca de ciuma, iti spune: 'Tu nu m-ai iubit niciodata'.Pai, e usor de zis!"
" Perversul nu are memorie, e un lucru binecunoscut!" (cel putin in ceea ce nu-i convine si mai ales nu ii e util...)
" Singurul mijloc de a o lua pe calea eliberarii este sa construiesti ruptura in interiorul tau, sa cladesti conditiile despartirii. Mai inseamna de asemenea sa incerci sa-l intelegi pe acest PB. Asta te va ajuta la momentul departirii, pentru a anticipa, a pregati si a evita sa o scoti la capat cu prea mare cheltuiala, doar cu mare truda."

Ultimele teste
" Iata-l pe pervers condamnat sa caute aiurea. E nevoit sa se grefeze pe o alta planta. I-ai spus, de altfel, intr-o zi cand erai tare obosita:
- S-a terminat, mi-am istovit puterile stand sa te servesc pe tine, acum e randul meu sa fiu servita..de catre mine insami, dar e un bun inceput.
- Bun atunci trebuie sa gasesc pe alta, mult mai tanara! a raspuns el fara menajamente.
O va face, are nevoie de sange proaspat, de materie tanara."
" Un sfat pentru toate femeile in situatia ta: plecati inainte de a va fi pierdut stralucirea, pentru ca acesta este genul de om care va paraseste la saizeci de ani, fara sa simta nimic, fara regrete si fara scrupule! De altfel nici nu are timp sa le aiba, ocupat fiind sa implineasca visele celei care te inlocuieste...Are grija sa-ti furnizeze detalii.." (chiar asa! la nici doua zile de la despartire ma informeaza ca deja 'face progrese'-in evolutia sa ca individ, in vindecarea orgoliului,etc-'incepe o noua relatie, cu bune si cu rele..Succes!)

Barbatul care te-a invatat totul

" In final, din cele invatate de pe urma unui PO, nu te alegi cu mare lucru, in afara poate de precautia suprema: sa fii atenta sa nu dai peste un altul la fel. Caci de pe urma a doi perversi, nu-ti mai revii."
" Daca de atata amar de vreme tu nu mai crezi in brasoavele lui, sa stii ca nici el nu mai crede! A venit momentul sa si le exercite aiurea, sa amageasca pe o alta. La urma urmei a facut-o deja! Spre marea ta usurare (si spre norocul tau) a gasit repede."

Cand perversul se grabeste sa nu te mai vada

" Perversul nu joaca fair-play, doar te-a prevenit:
- Eu am plecat, de acum e randul tau sa te descurci!
Si cu asta basta. Numai ca a facut-o intr-un mod salbatic, fara surle si trambite, ca sa se duca sa traiasca alaturi de altcineva." ( sa nu uitam ca perversul uraste sa fie singur..)

Inselatoare aparente
" Aparentele lasa sa se creada ca tu esti cea care l-a parasit, dar, daca privim bine lucrurile si avand in vedere graba lui de a te vedea ca iti iei talpasita, putem constata ca nu numai ca a facut totul ca sa te vada ca pleci (si deci nimic pentru a te retine), ci te-a mai si inlocuit cu viteza sunetului." ( ba chiar jucand scena induiosatoare a barbatului trist..plangand cu lacrimi de crocodil..desigur la gandul ca ramane singur si nu mai are cine sa-i aduca mancarea la pat,etc..)

Barbatul care ti-a luat totul

" Adevarata truda, dar asta ai s-o descoperi mai tarziu, nu e atat sa-l parasesti pe el, cat sa te regasesti pe tine..sa te impaci cu aceea care erai mai inainte, apoi sa te duci incetisor in intampinarea celei care vei deveni.
Adevarata truda inseamna de asemenea ca, o data ramasa singura, sa-ti accepti slabiciunile si vulnerabilitatea."

Regresie, cand tu ne domini!

" E posibil sa mai si plangi din cand in cand ( la inceput). Ti-am mai spus-o: e impresia de a fi trecut pe langa ceva...Sa nu uitam ca esti totusi un pic masochista si ca asta nu se vindeca cu una, cu doua."
" Asa ca pune capat acestei iluzii sau acestei dorinte excesive de a avea influienta asupra vietii, inceteaza de a te mai juca de-a ucenicul vrajitor. Renunta la dorinta de atotputernicie care te face sa crezi ca l-ai fi putut determina sa-si schimbe comportamentul."
Help! Help! Psihologul spune: "Pana acum ai supravietuit despartirii demistificandu-l, ramanand centrata asupra lui. Uita-te la tot ce ai scris despre el. Si iata ca dintr-o data trebuie sa te intalnesti pe tine. Trebuie sa inveti sa traiesti cu tine, fara el!"
"E greu de digerat! Nu mai dormi, nu mai mananci, tubul tau digestiv te arde de sus pana jos."
Ce spune psihologul? "Trebuie intotdeauna sa ne resemnam cand punem cruce unei relatii, chiar daca ea a fost dezastruoasa. E dureros. La urma urmei, l-ai iubit pe perversul asta, nu e asa?" Mda, da, da... in fine gandesc, dar atunci, inca o data, ma intreb de ce..
( Sfatul perversului: 'Trebuie sa fii intotdeauna pozitiva..sa vezi partea plina a paharului..ca cea goala nu ne serveste la nimic..' normal el cauta mereu o 'relatie draguta si utila din punctului lui de vedere desigur..sa-i spun eu la ce serveste partea goala: serveste sa inveti sa eviti pe cei ca tine care iti ofera doar golul din pahar..si care te manipuleaza sa il vezi plin cand de fapt CHIAR NU E!)

Barbatul pe care il iubeau femeile, sau megalomania

" E de necrezut cum a dibuit rapid o alta victima care traieste acum intr-un vis ce se va transforma negresit intr-un cosmar.
Acestui tip de pervers ii plac fetele tinere.(confirm!) A gasit o micuta 'Barbie' pe care deocamdata o rasfata, dar care va fi la randul ei intepata precum o papusa voodoo de acest straniu acupunctor."
Ce spune psihologul? " Ca perversul e mereu ajuns din urma de propria lui perversitate. Aceasta se intoarce inevitabil impotriva lui, caci el e silit sa ia hotarari foarte rapide pe care nu le mai controleaza, pe care le suporta."

Perversul izbuteste mereu sa te emotioneze
" Te cunoaste, stie pe ce (butoane) sa apese spre a actiona resortul - sa nu uitam ca asta e tehnica lui de supravietuire - si, desi tu ai demontat mecanismul, el are asemenea accente de sinceritate si o asemenea tehnica de a intoarce iarasi si iarasi situatia in avantajul lui incat cazi aproape mereu in plasa.."

Cu cat ceri mai mult de la un pervers cu atat se razbuna mai tare (sau te face sa platesti mai scump..)
" Psihologul: 'Cu cat ii vei cere mai mult, cu atat iti va da mai putin'
Tu: 'Atunci cum se poate proceda cu un pervers?'
Psihologul: 'Nu e nimic de facut, ai gresit tinta, daca ma pot exprima astfel. Adreseaza-ti cererile in alta directie."
" Asta e realitatea: cu cat il ataci mai mult pe PB, cu atat ii activezi mai bine modalitatile perverse de aparare."
" Cu un PO, nu trebuie sa ceri ceva, trebuie doar sa incetezi sa mai alergi dupa el, sa incetezi sa mai inaintezi deschis si sa-i procuri satisfactia de a-ti tranti un refuz."
" Chiar si atunci cand tu l-ai respins, PV are darul de a-ti intari, prin purtarea lui, impresia ca, pana la urma, el e cel care s-a descotorosit de tine."

Nu treziti perversul care doarme

" Sa iei manipularea drept inconstienta (sau mai rau, drept bunavointa,dragalasenie..asta e perversul varianta sensibil...nu va lasati amagite..e o masca!)grozav ii mai convine numitului PE! Iresponsabil major. Cat e de practic!"
" Tu: 'Atunci, nu exista nici o metoda impotriva unui pervers? Nu poti face nimic, sub pretextul ca asa e el?'
Psihologul: 'Nu, nu e nimic de facut, doar sa n-ai niciodata nici o legatura cu acest gen de persoane.'
A te confrunta cu perversiunea e cam la fel cu a te confrunta cu tampenia, singura salvare consta in fuga, daca nu cumva vrei sa devii idiot...la randul tau." (sau pervers...ca tot imi zicea ca imi lipseste putina perversitate...dehh..stia el ce stia...)

ELIBERAREA
" Prezenta si influienta lui PO asupra ta te impiedica sa gandesti, iti blocheaza mintea. Doar daca vei fi cu adevarat plecata iti vei da cu adevarat seama de acest lucru si vei vedea tot mai limpede. Totul iti va aparea ca proiectat pe un ecran urias, dar va fi prea tarziu... Nu pentru tot, din fericire!"
" A pleca, a ramane, pentru el e totuna! E un joc. Cap sau pajura. Tu pari sa decizi,dar, de fapt, esti doar un pion, o cantitate neglijabila. In ambele situatii, orice ai alege, isi va gasi el interesul, poti fi sigura! (doar e expert in relatii 'utile si dragute'...dar mai ales utile!...)

Indemn
Psihologul: 'Tot acest timp nu e pierdut. Datorita lui, ai iesit din copilarie.'(..ca sa vezi ca totusi e ceva pozitiv de vazut...ha ha)
Tu: 'Si, atunci, trebuie cumva sa-i multumesc?'
Psihologul: 'Poate, intr-o zi, iar acest lucru te va surprinde!'
" Asa ca, multumesc domnule pervers!" ( eu n-am ajuns inca la acea zi..si nu o sa ajung prea curand se pare..)
" Si totusi, e de ajuns, de acum esti destul de mare...Cateva sfaturi iti vor fi totusi utile..ca sa nu perpetuezi nevroza compulsiva...de care suferi."

Cap. 4 Pe viitor, sau perioada de dupa pervers, sau cum sa eviti sa cazi din nou pe mana unui pervers

" Te temi acum de atractia pe care acest tip de barbat risca s-o exercite asupra ta. Iar daca teama nu evita primejdia, te poate totusi stimula sa-ti iei picioarele la spinare sau sa te retragi in varful degetelor inainte de a fi prea tarziu.
Mai poti de asemenea sa descoper distanta cea mai potrivita, sa auzi cuvintele si sa le asculti, sa identifici micile fraze sadice lipsite de importanta, dat fiind contextul, sa reperezi foarte repede semnele unui viitor tratament rau, cat si toate pacalelile care il insotesc."

Cateva sfaturi practice, foarte practice

" Daca un barbat se uita la tine ca la un fruct necopt, cu ochi de pradator care iti da fiori pe sira spinarii, si iti declara: 'Nu sunt grabit, timpul mi-a fost mereu aliat!' raspunde-i din capul locului: 'prefer sa raman ofilita decat sa nimeresc peste unul ca tine'. Esti in masura s-o stii."
" Tipul care iti trage clapa, culturistul compulsiv, cautatorul de alintaturi (si al femeii ideale...asta e tipul meu...vorba vine...din fericire!), sociologul care a facut un studiu asupra femeilor singure in preajma varstei de patruzeci de ani...Toti astia ar merita o carte, numai ca sa intocmesti lista lor si analiza tipilor pe care s-ar putea sa-i intalnesti, si pe care ii vei intalni."
" Vei putea atfel sa compari perversii intre ei, sa le dai note pe scara perversiunii: plus mitoman, minus disimulator, plus muncitor, minus bun amant etc..
Totusi, atentie la atractia noului si la atractia fizica, daca barbatul e frumos, daca are farmec ( si va avea cu siguranta deoarece e pervers). Acest nou, aceasta atractie fizica vor masca inca o data ( macar pe moment) tot ce vezi, tot ce auzi si tot ce iti sare in ochi si iti ajunge la urechi. Aminteste-ti faimoasele semne prevestitoare care de altfel nu-ti scapa."
" Un nou pervers stimuleaza masochismul; se intorc vechile reflexe, sunt date uitarii hotararile intelepte si constientizarea in folosul...pasiunii. Senzatia (la inceput) imbatatoare ca devii independenta, ca esti dorita, aleasa. Vei citi in ochii lui obisnuitul 'imi apartii'.. atat de viril! Vei vedea, te vei simti atat de femeie lanaga un PV, atat de femela...supusa..
Fa atunci ce doresti cu el ( va fi deja mult prea mult, crede-ma, esti deja pierduta!), dar mai ales nu-l lua in casatorie, si, fireste, nu-i fa copii. Ai mila!!! Limiteaza pagubele!!!"

Autoarea in final sugereaza si un test pentru desconspirarea perversilor....pe care daca sunteti interesate o sa vi-l ofer pe mailul privat...doar nu vrem ca perversii sa afle cum pot trisa la test..!

In speranta ca v-am fost de ajutor si v-am starnit curiozitatea de a citi aceasta carte, care merita dupa parerea mea,

Sa fiti iubite si mai ales, invatati sa alegeti barbati lipsiti de perversitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu