miercuri, 7 octombrie 2009

"Fereste-te sa iubesti un pervers" partea a III-a

Si iata-ne din nou revenind la perversul nostru (din fericire nu mai e al meu!)..

Cap 2. Cine este el, cine este acest om?


"Perversul este un individ care,din frica de viata, isi organizeaza existenta producand legi menite sa-l linisteasca...Iata ceva ce ni l-ar putea face simpatic, pe acest biet si marunt pervers. Are asadar nevoie sa fie linistit, in siguranta, precum un copil.
Vezi sa nu!
Cu totii avem nevoie sa ne simtim in siguranta, si totusi nu suntem cu totii perversi!"

Omul cu o mie de fete

"Nici Ianus, nici M. Hyde...Perversul, dupa cum spunea dragul de Sigmund, este polimorf.
Nu doar fetele sale sunt multiple si schimbatoare la cerere, dar el este capabil sa joace zece roluri in acelasi timp: de la victima neanteleasa la macho pur, trecand prin postura de sot ideal etc. Creativitatea lui e infinita, iar tu esti pentru el o mina de resurse inepuizabile. Caci perversul este cu totul pierdut atunci cand e singur." (confirm..)
"Este un barbat fabulos de adaptabil. O adaptabilitate remarcabila, incredibila, la absolut toate situatiile, dublata de o spontaneitate care trezeste, vazuta din exterior, admiratia si, uneori, respectul, daca nu cumva chiar nelinistea."
Parerea psihologului: "Este semnul tipic al unei carente de identitate, al unei dificultati sporite de a se recunoaste pe sine...da e un om gol pe dinauntru."

El nu e nimic fara tine
"Tine bine minte, perversul nu e nimic fara tine, fara colaborarea ta activa, sincera si induiosatoare."
"Tocmai aceasta colaborare, incredibil de stimulatoare este ceea ce ii va permite sa-si dezvolte toate facultatile, intreaga arta, pana la...o adevarata maiestrie."
"Este regele ambivalentei. Ceea ce constituie forta lui si ii perpetueaza domnia este faptul ca oscileaza in permanenta intre manipulatorul extradotat si copilul lipsit de aparare" (cunosc prea bine genul...azi copilul care se alinta si cere alintaturi..maine iti spune ca iti poti gasi un prieten...sau te determina sa-ti iei talpasita prin atitudinea sa...studiata pentru a obtine acest efect de la tine, normal..)

Perversul ambiguu
"PV face doua afirmatii contrare in acelasi timp si isi mentine partenera in confuzie. Esti nula si indispensabila totodata. In modul asta te stapaneste" ( adica..'stiu ca esti deosebita dar iti lipsesc doar cativa cm inaltime si o atitudine mai buna...ai fi buna ca sotie..dar m-ai obliga la amante'..)

Duplicitatea
"Perversul care te-a insultat in ajun la telefon nu ezita sa te sune din nou, dragalas, a doua zi."

Perversul si suferinta

"Alaturi de el, ai ales calea lacrimilor
Caci perversului ii plac lacrimile. In loc sa se simta induiosat, el se inversuneaza, staruie in persecutie, gasindu-si totodata aici adevarata placere, caci asta e dovada ca si-a atins scopul: sa faca pe cineva sa sufere. astfel e asigurat in ce priveste propria lui importanta, propria lui putere."
(perversul pe care l-am cunoscut eu se prefacea induiosat... a plans in repetate randuri alaturi de mine, privindu-ma cum imi faceam bagajele...ohh...cata suferinta pe aceasta biata faptura...cat talent teatral rispit..)

Perversul si familia

"I-ai plans de mila ani la rand, caci bietul PV a avut o copilarie dificila!
Comportamentul asta pervers este tocmai apararea pe care a dezvoltat-o spre a scapa de depresie si, mai grav, de psihoza. Un pervers sub tratament antidepresiv nu exista."
"Se infatiseaza ca victima a parintilor lui. Isi justifica turpitudinile si insuficientele prin copilaria sa dificila. Dar, daca ai ghinionul sa-i faci cateva confidente asupra propriei tale copilarii, care nu a fost mereu o incantare, va sti sa se foloseasca de ele, de data asta impotriva ta! Tu nu ai circumstante atenuante.- Ah, nu e de mirare ca esti asa cum esti cu asemenea familie!...Caci PE se foloseste de absolut orice, si mai cu seama de confidentele tale."
"Nu uita, tot ce ii incredintezi se va intoarce impotriva ta...inevitabil!"
(ooo da...cunosc:
P: daca crezi ca e mai bine sa intri intr-o relatie fara sa crezi ca toate nevoile tale actuale vor fi satisfacute.. (adica se gandea numai la ale lui..)
P: trebuie sa te uiti doar la parintii tai si ai raspunsul
P: nu as vrea sa am asemena viata..
P: si nici tu nu vrei de adevarat (manipulare si iar manipulare...)
P: insa putem sa pastram o relatie de prietenie draguta si utila pentru amindoi (mai ales utila...in caz de esueaza in tentativa actuala sa aiba unde se retrage...roata de rezerva....exact! ati inteles!)

Perversul lenes
"Abuzeaza de statul la pat ca si cum ar avea gripa" (si normal trebuie sa-i duci mancare tot la pat...ba chiar uneori stramba din nas ca nu e chiar pe gustul lui...nici de gatit nu esti buna!)
"Daca nu suporta nici munca si nici pe patroni, e din pricina ca nu ii place sa i se impuna nimic nu-i plac regulile"
"Am cunoscut perversi muncitori care puneau la treaba armate intregi.Dar nu erau niciodata 'adevarati' muncitori, nici macar oameni cu adevarat eficienti. Soiul asta de individ va reusi datorita celorlalti, strivindu-i si tinandu-se de intrigi spre a-si crea o reputatie de mare profesionist, si toate acestea folosindu-se de competenta altora. Curaj, sa fugim de aici!"

Va urma..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu