joi, 24 septembrie 2009

Destin

Ce sa fie Destinul?!sau mai bine ne-am intreba exista oare asa ceva?!

Destinul asta de-i mai zice si Soarta conform definitiei din Dex ar fi:
1- "Forta sau voinţă supranaturală despre care se crede că hotărăşte în mod fatal şi irevocabil tot ce se petrece în viaţa omului; fatalitate"...cam ambigua treaba inca din definitie...cica ar fi o Forta...adica ar fi masurabil(a) dar in ce unitati de masura?!daca nu are o inventez eu acu: Nd( Newton destin :))ar putea merge..
mai departe...zice ca ar fi o Vointa Supranaturala...wow...sounds Big...da' Vointa cui?!o fi vorba de Vointa lu' Doamne Doamne..ok da' noi nu avem nimic de zis?suntem niste biete marionete de carpa si atat?! ..bun...dar asta ridica alta intrebare care chinuie omenirea (o parte nu pe toti..) de cand lumea si Pamantu': exista Doamne Doamne?si nu mi-am propus sa descopar existenta Sa acum...las pe alta data!
...deci nu prea m-am lamurit pana acum ce-i cu Destinul asta.Nu sunt de acord cu ultima catalogare din definite drept "fatalitate"; pai ce, in viata unui om se intampla numai lucruri rele?!ba bine ca nu si noroc ca nu! "Noroc"..hmm....alta dilema...
2- "Ansamblu de evenimente consecutive care au loc independent de voinţa unui om şi care compun viaţa lui. /destin"...ok ok evenimentele a caror curs a fost hotarat de Vointa/Forta Supranaturala, Divina, Superpoweflower care a decis ca tre' sa fie asa si nu altcumva, in ordinea asta si nu alta, ca asa a avut probabil chef (Ea/El Supranaturalul) pe moment!
Sa vedem ce parere au unii ilustri ganditori care si-au trait propriul destin, au trecut prin/inspre al lor destin...si care au pasit spre un alt destin,...sau nu:

“Destinul se ascunde, deseori, in cea mai cenusie si insesizabila banalitate. Mergi pe o strada oarecare, fara sa-ti treaca prin minte ca, pe o alta strada, la o alta ora, intr-o alta zi, ai fi intrat pe alt fagas al destinului pentru ca, mai tarziu, privind inapoi, sa descoperi ca totul a atarnat de un “fleac”, de un amanunt oarecare.” ~O.Paler- Autoportret intr-o oglinda Sparta

mda...mergi pe o strada oarecare si intalnesti o anumita persoana de care te indragostesti( la prima sau la a 2-a vedere..)insa ea isi urmeaza linistita cursul..fara sa te gandesti ca la o alta ora intr-o alta zi ai fi intalnit aceeasi persoana care s-ar fi indragostit si ea de tine...intrand pe un alt fagas al destinului...pentru ca, mai traziu, privind inapoi sa descoperi ca totul atarna de...de ce oare?!

“Destinul este o limita, tot ce ne margineste noi numim destin.”(R.Emerson)

“Destinul il duce pe cel ce vrea si il trage pe cel ce se opune”(Seneca) de unde am putea trage concluzia ca ar putea fi foarte bine un cal naravas..:D

“Nu in stele se afla destinul nostru, ci in noi insine”William Shakespeare...hmm pare-se ca Shakespeare nu era el geniu degeaba....

Oare n-o fi Nimic in fond Destinul asta?!Nu suntem oare noi si numai noi intr-o vesnica miscare browniana, intre-o vesnica organizare dezorganizata si rearanjare de ganduri, emotii, energii care in final au drept rezultat niste actiuni, evenimente, "istorii" masurabile in timp, intensitate, frecventa, amplitudine, luminozitate samd?!
Probabil ca Destinul suntem Noi toti si interactiunea dintre Noi atomii Universului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu